Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Άδεια η βουλή - Συναίνεση ζήτησε ο Παπανδρέου

ΒΡΕ? Που πήγανε τα παλικάρια μας? Διάλλειμα 'ολίγων λεπτών' θα κάνανε και τώρα που άρχισε πάλι, ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΟΝΟ γύρισαν στα έδρανα.

Πριν την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, βρήκε ο πρωθυπουργός να ζητήσει συμπαράσταση από τα άλλα κόμματα και ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ (αυτήν ακριβώς τη λέξη χρησιμοποίησε). Σε συνεδρίαση περί εκπαιδευτικών θεμάτων, κάτω από τις πιέσεις των γεγονότων, οι δηλώσεις άλλαξαν άρδην στο "στηρίχτε μας και συναινέστε".

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχτηκε στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ για να διατηρηθεί η ομαλότητα "και να μη γίνουν αυτές οι ώρες τραγικότερες". Τώρα αυτό μεταφράζεται ως συναίνεση? Ως "νταξ' δε θα σας εκθέσουμε αν δε μας εκθέσετε"? Ως "σας στηρίζουμε και μοιραζόμαστε την ευθύνη"?
Σημαίνει άραγε ότι αλλάζει πορεία ο πρόεδρος της ΝΔ σε σχέση με τις προηγούμενες δηλώσεις του? Τώρα θα στηρίξει το ΔΝΤ και ότι αυτό συνεπάγεται?
Ο κος Παφίλης του ΚΚΕ ήταν ο μόνος που επέμεινε στα προβλήματα που οδήγησαν τον κόσμο στους δρόμους. Δεν είμαι ΚΚΕ (και δεν ανήκω σε κανένα κόμμα) αλλά όταν τα δύο μεγάλα κόμματα γυρνάνε τεχνιέντως την κουβέντα στο "να έχουμε ομαλότητα" και δε λένε ΛΕΞΗ για το γιατί φωνάζει κι έχει εξαγριωθεί ο λαός, θα γαντζωθώ σε αυτόν που δεν 'αλλάζει την κουβέντα'.
Ο κος Τσίπρας του Σύριζα τόνισε ότι είναι ενάντια στη βία και εκθείασε τον κόσμο που βγήκε στο δρόμο αλλά μετά πλατίασε και δεν κατάλαβα αν συναινεί ή όχι. Χαρακτηριστική ατάκα: "το θέμα αν δεν ήταν επικίνδυνο, θα ήταν γελοίο".
Ο κος Ροντούλης του ΛΑΟΣ με μπέρδεψε ακόμη περισσότερο. Σχολίασε το ότι οι ξένοι μας βλέπουν ως επικίνδυνο προορισμό, τις συνταγματικές αλλαγές κι έκλεισε λέγοντας "όχι στις δυνάμεις του χάους, ναι στις δυνάμεις της εθνικής σωφροσύνης". Δε με κάλυψε καθόλου.

Εγώ με το μικρό μου μυαλουδάκι 3 πράγματα κατάλαβα: πως ο Παπανδρέου ζήτησε συναίνεση άρα στήριξη στα πλάνα του, πως ανησυχούν δήθεν για πόλωση και πως η ΝΔ συντάχθηκε στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ ενώ οι υπόλοιποι καταδικάζουν τη βία αλλά επιφυλλάσονται. Εκτός βουλής, η κα Παπαρήγα ήταν η μόνη που σχολίασε τη συνάντηση (που θα γίνει) ως κομματική συναίνεση για να κλείσουν το στόμα του κοσμάκη.

Κύριοι ο λαός δεν έχει πόλωση, δεν είμαστε ο ένας ενάντια στον άλλον, δεν είμαστε οι δεξιοί ενάντια στους αριστερούς και τούμπαλιν. Είμαστε ΟΛΟΙ ενάντια στην οικονομική κατάντια του σήμερα και στην εξαθλίωση που μας φέρατε και στα ακόμη χειρότερα που έρχονται. Στα ακόμη χειρότερα που εσείς φέρνετε.
Ο λαός είναι ενωμένος στο να σας ρίξουμε - σχεδόν - όλους στην πυρά. Για τα λεφτά που φάγατε, για τις υποσχέσεις που δεν πραγματώσατε, για τον εξευτελισμό της χώρας, για το ότι η Ελλάδα έγινε συνώνυμο της ζητιανιάς και στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους αλλοδαπούς της Ευρώπης.

Βέβαια...τα κόλπα για να διασπάσετε το λαό με μικροκομματικές υποσχέσεις και να γυρίσετε το θέμα σε "τα κάνουν οι κακοί δεξιοί, τα κάνουν οι κακοί αριστεροί, τα κάνουν οι κακοί κεντρώοι", τα ξέρετε. Τα έχετε ξανακάνει.

Πηγή: Από το κανάλι της Βουλής στη ζωντανή σύνδεση με το κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: