Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

Είσαι ρατσίστρια!

Κι εσύ είσαι ένας αγράμματος μαλάκας. Αδαής με ημιμάθεια-αποστήθιση δύσκολων (για σένα) λέξεων, που επιπλέον αγνοείς την έννοιά τους.
Κράτα τις άσχετες ταμπέλες για το σόϊ σου και τους υπόλοιπους ημιαδαείς βλάκες που συναναστρέφεσαι.

"Ρατσισμός", ιταλογενής λέξη, που αφορά ράτσες, δηλαδή φυλές. ΟΧΙ εθνικότητες και ΟΧΙ "απ'όλα έχει ο μπαξές". Όπως επίσης άλλο σημαίνει το εθνικόφρων και ΑΛΛΟ το εθνικιστής. Αλλά που να σου εξηγώ τώρα τα αυτονόητα...

Το 'ρατσιστής' -αδαή ηλίθιε-, χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπως:
- Νέγρος που λέει "white trash"
- Λευκός που λέει "black trash"
- Αρβανίτης που λέει υποτιμητικά το "Βλάχος" (εγκυκλοπαιδικά: και οι μεν και οι δε, σύμφωνα με ορισμένους συγγραφείς, κατάγονται από Αλβανούς).

ΔΕΝ είναι σωστή η χρήση της έννοιας ρατσισμός σε περιπτώσεις όπως "οι gay είναι γελοίοι" (δεν είναι ράτσα οι gay ρεεεε).

Κάποια στιγμή, τα Ηνωμένα Έθνη ισοπέδωσαν τις έννοιες, 'διευρύνοντας' τον ρατσισμό να περιλαμβάνει ως έννοια και τον διεθνικό σνομπισμό. Και το χέσανε ακόμη περισσότερο, περιλαμβάνοντας εντελώς αλλότριες έννοιες, όπως τη μισαλλοδοξία.

Και άντε αυτοί τη δουλειά τους κάνουν και οι γλώσσες τους είναι περιορισμένες. Ότι μπορούν κάνουν οι κακομοίρηδες. Εδώ στο Ελλάντα όμως, έχουμε λέξεις. Χρησιμοποίησέ τες. Μην με περιορίζεις σε μια πρωιστορική γλώσσα, με 10 λέξεις να σημαίνουν τα πάντα και το λουρί της μάνας. Εξελιχθήκαμε από τότε που σκοτώναμε τα μαμούθ ξέρεις...

Τώρα θα σου πω και κάτι δύσκολο: Ρομαντικός Εθνικισμός. Βλέπεις τη λέξη εθνικισμός και βγάζεις σπυριά, ε; Λοιπόν ηλίθιε με το ισοπεδωμένο λεξιλόγιο, το Ελληνικό zeitgeist, το λάμπρος της αρχαίας Ελληνικής σοφίας, δεν ανήκει στο κακώς εννοούμενο εθνικισμό σου, αλλά σε ρομαντικό εθνικισμό (που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που ξέρεις ως εθνικισμό). Και ΔΕΝ είναι αρνητικό τυφλό μίσος. Άστο όμως να στο εξηγήσω άλλη φορά, τι να σου λέω τώρα και τι να καταλάβεις...Σιγά, σιγά...

Όταν λοιπόν αδαή μαλάκα με λες ρατσίστρια, πρώτον βρωμίζεις το σύμπαν μου με τη βλακεία σου, δεύτερον με προσβάλλεις γιατί με θεωρείς εφάμιλλη του συρφετού σου (που καταπίνει αμάσητες όσες παπαριές του πασάρεις) και τρίτον a priori λήγεις οποιαδήποτε σκεπτόμενη ανταλλαγή απόψεων (συζήτηση λέγεται), καταρρίπτοντας οποιαδήποτε πραγματικότητα με μια ταμπέλα.

Μείνε στο βούρκο σου και συνέχισε να κρατάς τα μάτια σου κλειστά. Οι περισσότεροι είναι ακριβώς σαν κι εσένα. Είμαι σίγουρη πως χαίρεσαι. Το αγελαίο σου συναίσθημα καλύπτεται και δη με επιφάσεις αυτόκλητου κύρους.

Παραμένεις δυστυχώς, ένας μικρόνους μαλάκας.

2 σχόλια:

negentropist είπε...

Έξοχο το post σου ...

Ο Oscar Wilde είχε πει κάτι καταπληκτικό:

" Όλοι κυλιόμαστε στο βούρκο, όμως μερικοί απο μας κοιτάνε τ' άστρα ... "

Aνοιχτές πόρτες για πάντα

Σταύρος

:)

FarFromHere είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ Σταύρο <3