Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Επαγγελματικό αλλά/και με αισθητική

Διατείνεται πως "you're in the right place to pleasure your eyes" και χαρίζει και δωράκια. Έξυπνη και επαγγελματική προσέγγιση. Αλλά είναι αλήθεια.
Ευαρεστήθηκαν τα μάτια μου πολύ:

http://www.eyecandiesblog.com/index.html

Η αισθαντική φωτό στα δεξιά, είναι της Lyse Marion και προέρχεται από το site.

υγ. κάποια στιγμή, ας μου μάθει κάποιος αν και πότε επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε φωτό που δεν έχουμε τραβήξει αυτοπροσώπως και πότε θεωρείται στυγνό κλέψιμο ^^

5 σχόλια:

eyecandies είπε...

Kalispera!! Se euxaristw poly gia ta kala sou logia gia to blog :)

Oi photos twn kallitexnwn einai fysika copyright diko tous. Sta blogs parousiazoume th douleia kai kanoume panta link back ston kallitexnh :)

Klepsimo thewreitai an xrhsimopoieis mia eikona kai thn parousiazeis ws dikh sou douleia!

Filika,
A.

Unknown είπε...

Ναι συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, kai να συμπληρώσω πως όταν χρησιμοποιείς εικόνες από άλλους που επιτρέπεται να τις τροποποιήσεις (πχ επεξεργασία με photoshop)τότε μπορείς στην νέα εικόνα που θα φτιάξεις εσύ να πείς ότι έχεις κάποια πνευματικά δικαιώματα,αλλά αυτό αφορά καθαρά το κομμάτι της επεξεργασίας που έχεις κάνει εσύ...Εννοείται βέβαια να αναφέρεις κάπου και την πηγή της ή των αρχικής/ών εικόνας/ων που χρησιμοποίησες.

Τώρα σε ότι αφορά τα φωτομοντάζ που βλέπεις στα blogς συνήθως βάζουμε ένα watermark απλά και μόνο για να τονίσουμε πως οι εικόνες αυτές είναι προϊόν δική μας δουλειάς στο photoshop...Bέβαια κανονικά πρέπει να παίρνουμε την άδεια πρώτα πριν κάνουμε οποιαδήποτε χρήση των αρχικών εικόνων και να αναφέρουμε και την πηγή από τις αυθεντικές εικόνες...αλλά αυτό στην Ελλάδα πολλοί λίγοι το κάνουν.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.
Σπύρος

FarFromHere είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τα σχόλια και ακόμη περισσότερο για τις εξηγήσεις!

negentropist είπε...

Δύο όμορφα κομμάτια, FarFromHere ...

Jazz Blues

Right Place, Wrong Time

:)

FarFromHere είπε...

"Ηρεμιστική" μουσική! Ή 'ταξιδευτική'. Ανάλογα τη διάθεση που έχεις όταν τα ακούς.

Ευχαριστώ negentropist <3