Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Τη μέρα που έσκασε η βόμβα...

Δεν αναφέρθηκαν απώλειες ή ζημιές. Είδα με τα μάτια μου και άκουσα με τα αυτιά μου (και τα δύο) στις ειδήσεις μεγάλου καναλιού (που δεν παίζει τσοντοδιαφημίσεις) να λένε καθαρά πως ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΖΗΜΙΕΣ πέρα από μερικά κλαδάκια του παρακείμενου θάμνου.
Δείξανε και τα πειστήρια, κάτι κλαδάκια πεσμένα κάτω, αθώα θύματα της εξτρεμιστικής στρακαστρούκας.


Και μίλησα με φίλους του εξωτερικού. Αναλύσαμε ως πολιτικοί επαΐοντες το γεγονός και έβαλα στοίχημα πως μέσα σε 24 ώρες, ξαφνικά θα βρίσκανε ζημιές.


Τους πήρε λιγότερο.


Μια μέρα μετά λοιπόν ξαφνικά η έκρηξη "ακούστηκε ως το Ηράκλειο" (το νέο ντε, μην είστε υπερβολικοί), ζημιές βρέθηκαν και ήταν τρομερές, ένα φυλάκιο (αυτό στα 15 μέτρα από τον κάδο και τις χτεσινές κάμερες) είχε σπασμένα τζάμια που θα "είχαν σκοτώσει" (!!!) αν υπήρχε φαντάρος μέσα, ο κόσμος είχε πανικοβληθεί (αν και δε βρήκαν μάρτυρες -ακόμη- για αυτό), ο αρχικυβερνήτης έβγαλε ηρωικά διαγγέλματα και τα ΜΜΕ βρήκαν ένα ακόμη θεματάκι να βγάλουν το ψωμί και το ροκφόρ τους.


Ανακεφαλαίωση: όταν έγινε, οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι τραβήξανε πλάνα με το φυλάκιο αλώβητο και μόνες 'ζημιές' 3 κλαδάκια θάμνου...ΟΥΤΕ ΚΑΝ Ο ΚΑΔΟΣ (στον οποίο είχαν βάλει τη "βόμβα" δεν είχε στραβώσει. Επίσης ανεφέρθηκε κατά λέξη πως "ο μηχανισμός εξαερώθηκε" κι έτσι δεν είχαν στοιχεία για το είδος της βόμβας.
Λιγότερο από μία μέρα μετά, το ηχητικό κύμα είχε σαρώσει μια τεράστια περιοχή (το ακούσανε στο Νέο Ηράκλειο), το ωστικό κύμα είχε σπάσει τζάμια, είχε ξεκολλήσει μια σανίδα από το κοντινό φυλάκιο και φυσικά ο κόσμος φοβήθηκε κι "έζησε στιγμές τρόμου". Α! Και φυσικά, βρήκαν ίχνη του μηχανισμού (παλιός νόμος της φυσικής: οι βόμβες είναι σαν τη βροχή -> πρώτα εξαερώνονται τα μόρια του νερού/βόμβας και μετά αφού ψυχθούν, συμπυκνώνονται και τσουπ εμφανίζονται). It makes sense κι όποιος πει το αντίθετο, απλά στερείται φαντασίας.


Χαρακτηριστικό βρήκα το ότι κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη. Οι υθύνοντες αποδώσαν (από μόνοι τους) την ευθύνη σε μια φράξια από αυτές που κυνηγάνε. Λογικό...
Είμαι πχ εγώ η φράξια "αντικομματικός συνασπισμός της πύρινης φλάντζας" και βάζω μια βόμβα για να κάνω ντόρο ή για να υπογραμμίσω ενεργητικά αυτά που πιστεύω και μετά, απλά πάω και κρύβομαι και δεν λέω τίποτα (δακτυλοδεικτώ και τον Κωστάκη του διπλανού θρανίου).
ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ. Αν κάποια εξτρεμιστική οργάνωση βάλει βόμβα και δη σε κεντρικό σημείο, θα βγουν να το πουν και να το καμαρώσουν. Κι εσείς μου λέτε πως είναι μεν βόμβα αλλά κανείς δεν ανέλαβε ευθύνη?
Άντε βρείτε κάποιον στην τύχη, γιατί έτσι μπορεί και κάποιοι να θεωρήσουν ότι μας λέτε μαλακίες.
Που προς Θεού δεν το κάνετε.


Έχω συχνά την εντύπωση πως με δουλεύουν. Για την ώρα. Γιατί όσο περνάει ο καιρός νομίζω πως δεν μου λένε ψέματα, δεν κοροϊδεύουν...Απλά εγώ τρελαίνομαι και νομίζω πως έχω δει κι ακούσει πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ...


Μέχρι να αποδειχθεί ότι είμαι απλά τρελή, για αυτή τη βόμβα θα πιστεύω πως ήταν μια στρακαστρούκα από αυτές του Πάσχα. Άντε να ήταν και γερμανικό (τα χοντρά βαρελότα που κάνουν δυνατό μπαμ). Και πως όχι τυχαία συνέπεσε με τη χυδαία και τεράστια αύξηση των φόρων που πέφτουν αν ο μπαμπάς πάει να δώσει την περιουσία του στο γιο του, αν η μάνα δώσει το σπίτι στην κόρη, και τέτοιες μη corporated διαβιβάσεις περιουσίας. Και με το που άρχισε η κλαγγή "ρεεεε τι κάνετε εκείίί", ΜΠΑΜ, πάρε κάτω την κλαγγή, έχουμε σοβαρότερα θέματα τώρα: μας βάζουν στρακαστρούκες στη...δημοκρατία.


Γιατί τι κάνεις στη στάνη όταν τα πρόβατα μιλάνε ανθρώπινα? Φωνάζεις λύκος-λύκος για να μαζεύονται πειθήνια γύρω απ'τη μαγκούρα σου...


Μπορεί και να είμαι λάθος...Είπαμε όταν βλέπω ειδήσεις από τη μια μέρα στην άλλη, νιώθω πως τρελαίνομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: