Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Αλεξανδράτου και Μενεγάκη

Ενώ το σούσουρο για το διαζύγιο "της δεκαετίας" καταλάγιαζε κι άρχισε να γίνεται κουραστικό (και αμείλικτα βαρετό), νέα συγκλονιστικά γεγονότα δώσανε χαρά στα ΜΜΕ (και στα περίπτερα).
Η πρώην εκπάγλου καλλονής Τζούλια Αλεξανδράτου με το σαγηνευτικά (λέμε τώρα) απλανές βλέμμα (αυτό που άδυνατεί να κεντράρει), βγήκε στα περίπτερα (για τα πολύ κορόϊδα) και τζαμπέ στο ίντερνετ (για τα λιγότερο κορόϊδα).

Και ξαφνικά πέσανε οι γραμμές στο ίντερνετ (από τα downloads) και έχουμε αλλεπάλληλες "ενημερώσεις" για τα πως και γιατί του επίμαχου συγκλονιστικού και κοσμογονικού βίντεο (και που να το βρείτε βεβαίως)...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μας φλομώνουν στην τσοντοείδηση. Και τι κάνουμε? Ω, μα το ίδιο που κάναμε με το διαζύγιο της Μενεγάκη. Παρακολουθούμε με ηδονιστική αφασία, αλλάζοντας κανάλια από το ένα κουτσομπολιό στο άλλο. Όσο πιο χυδαίο, τόσο το καλύτερο.

Εν τω μεταξύ, ειδήσεις με αντίκτυπο, κερδίζουν με τη βία κάποια προβολή. Η Ελλάδα σε τραγική οικονομική κατάσταση, 2 χώρες χτυπήθηκαν από τρομακτικούς σεισμούς, παιδιά πεθαίνουν από πείνα αλλού, ξένες χώρες να "επιβλέπουν" τη δική μου χώρα, ο Γλέζος στο νοσοκομείο από δακρυγόνα...΄
Ο Γλέζος που έκανε - και συνεχίζει να κάνει - πολύ περισσότερα από εσένα κι εμένα για αυτή τη χώρα και τους ανθρώπους της.

Είμαστε μια χώρα αυνανιστών. Βλέπουμε τις ειδήσεις, που πουλάνε και πουλάνε γιατι ΕΜΕΙΣ τις παρακολουθούμε μανιωδώς. Δίνουμε και χρήμα. 20 ευρώ ανά κορόϊδο (που δεν του/της έκοψε να αυνανιστεί δωρεάν μέσω ίντερνετ. Και ξεπούλησαν είπαν. Και να μην είχαν ξεπουλήσει, θα το έκαναν με τη δωρεάν (? ) διαφήμιση που τους πρόσφεραν άπλετα τα μέσα ενημέρωσης.
20 ευρώ...Πόσα παιδάκια θα είχαν τραφεί ή εμβολιαστεί άραγε? Έστω ότι είναι αφελές παράδειγμα όμως, ήταν πραγματικά η καλύτερη επένδυση για αυτά τα πολλαπλά εικοσάευρα?

Ρε καραγκιόζηδες, ο κόσμος χάνεται, πεινάει, τρομοκρατείται, πάει κατά διαόλου κι εσείς του μ**** σας (της κάθε Τζούλιας) το χαβά???

Αμ δε σέρνει καράβια το μ****. ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΕΡΝΕΙ.

7 σχόλια:

Wroskopos είπε...

Σκληρό μεν, "πέστα χρυσόστομη" δε.

Stefanogiannis είπε...

Όπως έγραψα και εγώ στο δικό μου Blog, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Στην αρχαία Ρώμη τα θηρία έτρωγαν ζωντανούς ανθρώπους και οι πεινασμένοι ζητωκραύγαζαν, ξεχνώντας τα προβλήματά τους. Στην Ελλάδα το 2010 το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται πολύ πιο εύκολα, με τη δημόσια κυκλοφορία του ΄΄καλλιτεχνικού΄΄ βίντεο μιας κοινής τηλεοπτικής πόρνης...

Unknown είπε...

την καλησπέρα μου αγαπητή συνάδελφε blogger !!!

έτσι όπως ακριβώς τα λες είναι!!!

εδώ ο κόσμος καίγεται...και εμείς έχουμε αποβλακωθεί !!!
;-)

Θα μου επιτρέψεις να σου κάνω μια αναδημοσίευση.

Σπύρος

FarFromHere είπε...

@wroskopos ευχαριστώ, χαίρομαι που συμφωνείς!


@Stefanogiannis μπορούσες άνετα να βάλεις και απ'ευθείας το σύνδεσμο από το κείμενό σου :)
Σωστά ανέφερες το φαινόμενο του 'άρτος και θεάματα, θεάματα σκέτο αν δεν υπάρχει άρτος' στο μπλογκ σου.

@Σπύρο, ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση! Ακόμη και να διαφωνούσες, μπορείς να αναδημοσιεύεις άνετα (με λινκάκι).
Την καλησπέρα μου επίσης, σε σένα και στη Λαμία ^^

negentropist είπε...

Γειά σου FarFromHere :)

Διάβασα πρόσφατα ένα κείμενο του Αντώνη Αντωνάκου , και μου ήρθαν στο μυαλό δύο σκέψεις. Πρώτον, ότι είναι απόλυτο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου η αυτοδιάθεσή του, με τον τρόπο που εκείνος-η επιλέγει.

Η δεύτερη σκέψη όμως με λυπεί. Φοβάμαι, ότι αυτή τη στιγμή η κυρία Αλεξανδράτου δεν είναι σε θέση να αγαπήσει την γριά που θα γίνει κάποτε.

Ορίστε το όμορφο κείμενο που προανέφερα:

" Τέχνη είναι να κρατάς τη γιορτή οχι των αισθήσεων αλλά του νοήματος. Τέχνη είναι μια φευγαλέα επαφή με το σώμα του πλάσματος που ποθούμε. Να ζητάς απ’ το δέρμα να δώσει μιαν απάντηση. Τέχνη είναι το αίτημα της ανταπόκρισης. Η παραδείσια περιοχή των λεπτών και λαθραίων σημείων. Τέχνη είναι τα ασήμαντα θέματα που ξεφτίζουν. Το φυτίλι που καπνίζει τη σπιρτάδα στην ατμόσφαιρα. Τέχνη είναι η ζούρλια ν’ αγαπήσεις τη γριά που θα γίνεις κάποτε. Το ανάερο σφυράκι που θα σου καρφώσει στο γόνατο την εμμονή του θανάτου. Τ’ ακροαστικά, οι γρίπες που θα αθροίσουνε τις δύσκολες εποχές. Τέχνη είναι η ανθρωπίλα που φινίρει τις αντιφάσεις. Οι άνθρωποι που θα περιθάλψεις με τις πιο γενναίες μεταφορές. Τέχνη είναι να στεγάζεις τους απόντες μέσα στη γραφή. "

Καλό Σ/Κ

:)

Marianna Stamou είπε...

Πολύ ωραία τα λες..Το θέμα είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν χρόνιαααα και θα υπάρχουν για πολλααά χρόνια ακόμα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

FarFromHere είπε...

@negentropist, "αν" ποτέ γίνει γριά, γιατι παρα είναι γλαρό το βλέμμα της ώρες ώρες. Επίσης είμαι αναστατωμένη (για την ώρα) μακράν περισσότερο με τις ενέργειες της μονάδας "Έλληνας" στο συγκεκριμένο θέμα, τόσο που δεν αφήνει πολλά περιθώρια μέσα μου στον οίκτο για το πιθανό μέλλον μιας ζωηρούλας.
(Επίσης δεν της συγχωρώ τις πλαστικές. Ένα ήδη τέλειο έργο τέχνης (των Θεών) δεν επιτρέπεται να βανδαλίζεται, ούτε καν από τον ίδιο του τον εαυτό).


@post2.soo καλώς ήρθες κι ευχαριστώ για το σχόλιο! Συμφωνώ μαζί σου ότι δυστυχώς μακροημερεύουν τέτοια φαινόμενα. Ίσως δεν είναι κακό γενικά, αλλά όταν γίνονται μονομανίες ενώ σημαντικότερα θέματα μαίνονται την ίδια εποχή, είναι αποκαρδιωτικό.